Etårige blomsterfrø

Udvalget af etårige blomsterfrø, ofte kaldet "sommerblomster", er enormt. Her findes alle højder og drøjder, former og farver, og sågar dufte og smage! Nogle bør forkultiveres, mens andre kan sås direkte på voksestedet. Sommerblomster kan bruges i krukker og potter, bede og anlæg, og til afskæring. Fælles for de etårige sommerblomster er, at de sås om foråret, kaster frø om efteråret, og derefter dør.
Fire poser frø og nogle få timers arbejde kan i løbet af få måneder forvandle et stykke bar jord til et frodigt flor af de skønneste planter. Set forfra er det her Convolvolus tricolor 'Ensign Blue', Callistephus chinensis (sommerasters), Nigella damascena 'Miss Jekyll' (jomfru i det grønne) og Delphinium 'Blue Spire' (ridderspore).

Sommerblomster-The-Blues

 

Udvalget af etårige blomsterfrø er blev væsentligt udvidet de senere år, idet en del nye sorter af oprindelige toårige planter er forædlet, så de nu er i stand til at spire og sætte blomst allerede det første år. Blandt disse nye sorter findes blandt andet Digitalis purpurea 'Camelot'. Serien findes i fire farver; Cream, Lavender, Rose og White. Her ses Lavender.

Digitalis-Camelot-Lavender